Летні адпачынак

Адпачынак у Балгарыі

Адпачынак у Балгарыі: Балгарыя - цудоўная краіна для адпачынку ўсёй сям'ёй. Адпачынак у Балгарыі - гэта выдатныя пляжы, недарагія гатэлі і гасцініцы. Балгарскае ўзбярэжжа Чорнага мора - гэта шырокія пясчаныя пляжы, жывапісныя залівы, скалістыя вусця рэк, лясістыя пагоркі, рамантычныя паўвострава, мінеральныя крыніцы, вінаграднікі ... Адпачынак у Балгарыі - гэта сапраўдны рай, перш за ўсё для дзяцей. Вашыя дзеці ў поўнай бяспецы на чыстых, плаўна што спускаліся ў моры пяшчаных пляжах. Туры ў Балгарыю - дзіцячыя пляцоўкі, вадзяныя горкі і іншыя атракцыёны даставяць ім вялікую радасць. Адпачынак у Балгарыі - сапраўдны пляжны рай, які адрозніваецца мяккім кліматам. Нездарма старажытныя грэкі называлі Чорнае мора «Понтус Евксейнос», што ў перакладзе азначае «гасціннае мора»! Туры ў Балгарыю прыцягваюць і зачароўваюць турыстаў з усяго свету. Балгарыя - гэта спалучэнне цнатлівай прыроды, лашчыць мора, цёплага сонца і залатога пяску. Адпачынак у Балгарыі - гэта велізарная колькасць лячэбных крыніц і першакласны ўзровень абслугоўвання. Гэта залог займальнага баўлення часу, маса цікавых забаў, як для дарослых, так і для дзяцей. Туры ў Балгарыю - велізарнае мноства варыянтаў, якія Вам безумоўна спадабаюцца. Туры ў Балгарыю - гэта выдатны адпачынак і мноства станоўчых уражанняў.

Размяшчэнне: Балгарыя размешчана ў Паўднёва-Усходняй Еўропе на Балканскім паўвостраве. На поўначы мяжуе з Румыніяй, на захадзе з Сербіяй і Чарнагорыяй, Македоніяй, на поўдні з Грэцыяй і Турцыяй, на ўсходзе Чорнае мора аддзяляе яе ад Расіі і Украіны. Тэрыторыя Балгарыі складае 111 тыс. Км2. На ўсходзе Балгарыя абмываецца Чорным морам.

Кухня: Госці Балгарыі павінны абавязкова паспрабаваць тыпова балгарскія стравы, якія славяцца сваёй разнастайнасцю і непаўторнымі смакавымі якасцямі. Ўяўляем Вам некаторыя найбольш папулярныя нацыянальныя стравы. Салаты і закускі: - шопскі салата - балгарскі нацыянальны салата з свежых памідораў і агуркоў і зверху пасыпаныя дробна нацёртай брынзай - кьополу - выпечаныя і пракруціць баклажаны з часнаком і арэхамі - перац-бюрек - запечаны ў паніроўцы салодкі перац, напоўнены брынзай - брынза па- шопскі - запечаная ў гліняным чыгуне брынза з нарэзанымі памідорамі і салодкім перцам Супы: - таратор - халодны гадовы суп з разведзенага квашання малака з дробна нарэзанымі агуркамі, нацёртымі арэхамі і часнаком - манастырская фасолевым чорба - суп з белай фасолі па старым манастырскім рэцэпце - суп з шпінату - суп-курбан - суп з цяляціны з рознымі гароднінай Другія стравы: - Каварміі па-воденичарски - кавалачкі свініны або цяляціны з вялікай колькасцю лука, запечаныя ў гліняным чыгуне - средногорский гювеч - кавалачкі свініны або цяляціны з памідорамі, перцам і цыбуляй, запечаныя ў гліняным чыгуне - телешко "хлусіць" - рулет з цяляціны - вінаградныя і капусныя Сармітэ - маленькія галубцы з вінаградных або капуснага лісця з начыннем з рысу і фаршу - родопское "чеверме" - невялікі ягня, запечаны на вогнішчы з гарнітурай - запечаны салодкі перац з начыннем з фаршу - кебапчета - даўгаватыя катлеткі з фаршу з заправамі і без лука Дэсерты: - авечае квашання малако (Кісель мляко) - малочная "баніцыю" - пластовы пірог з авечай брынзай - "КАТМ" з мёдам і арэхамі - блінцы з мёдам і арэхамі чаявыя звычайна складаюць 5-8% у рэстаране (у рэстаранах высокай катэгорыі - 10%), кафэ і бары, калі госць застаўся задаволены. У таксі "на гарбату" звычайна пакідаюць 5% ад сумы па лічыльніку або акругленнем да цэлага ліку (асноўная аплата - строга па лічыльніку).


Гатэль:

(Інфармацыя на 2015 год распрацоўваецца турыстычнымі кампаніямі. Прадстаўлена інфармацыя за 2014)

     

Гатэль: Zora 2*

Курорт: Залатыя пяскі

 

Гатэль: Yavor Palace 4*

Курорт: Сонечны бераг

 

Гатэль: Ахілея

Курорт: Балчык

 

                                                       
 

        Гатэль: Ніко 

       Курорт: Кранева

 

Гатэль: Святого Георгія и Алены    

         Курорт: Несебр               

 

 

 

Адпачынак у Грэцыі

Адпачынак у Грэцыі: Адпачынак у Грэцыі - рай для ўсіх. "Гэта адзінае месца на Зямлі, дзе я быў па-сапраўднаму шчаслівы", - сказаў пра Грэцыі Байран. Тут з'явілася адна з найвялікшых цывілізацый антычнасці, якая пакінула нам у спадчыну і велічныя помнікі, і паэтычныя легенды, і філасофскія веды пра нас саміх. Адпачынак у Грэцыі - гэта, дзе кожны камень дыхае гісторыяй, вы здзейсніце вандраванне даўжынёю ў тысячагоддзя. Тут нарадзілася філасофія, тут нарадзіўся тэатр, тут нарадзіліся Алімпійскія гульні. Адпачынак у Грэцыі прыцягвае мільёны турыстаў выдатным кліматам, чыстымі пляжамі, класнымі гатэлямі, старажытнымі помнікамі і выдатнымі людзьмі, якія насяляюць сучасную Грэцыю. Адпачынак у Грэцыі падыдзе як для моладзі, так і сямейным парам. Туры ў Грэцыю карыстаюцца асаблівай папулярнасцю ў аматараў дайвінга. Адпачынак у Грэцыі - гэта дух гісторыі, антычнасці і мора.

Размяшчэнне: Грэцыя - дзяржава на поўдні Еўропы, на Балканскім паўвостраве. На поўначы мяжуе з Албаніяй, Македоніяй і Балгарыяй, на паўночным усходзе - з Турцыяй. На ўсходзе абмываецца Эгейскім морам, на захадзе - Іанічным морам, на поўдні Міжземным. У склад Грэцыі ўваходзіць больш за 1000 астравоў, на якія прыходзіцца амаль 20% усёй краіны, самыя вялікія з якіх - востраў Крыт, Эўбея, Хіёса, Корфу, Лезбос, Радос і інш. Большасць выспаў незаселены. Грэцыя - пераважна горная краіна.

Кухня: Грэцыя - краіна паўднёвая, таму гародніна, садавіна, разнастайная зеляніна маецца тут круглы год. Амаль усё за малым выключэннем рыхтуецца на аліўкавым алеі. Вялікае месца ў рацыёне грэкаў займае рыба. Мяса і гародніна звычайна тушаць, дадаючы прыправы - лук, часнык, перац, мяту, пятрушку, вінны воцат і г.д. З мясных страў грэкі аддаюць перавагу барановы або свіны шашлык (суўлакі) або іншыя мясныя стравы, прыгатаваныя на ражне або на вуглях. Грэкі славяцца сваімі кандытарскімі вырабамі. Першыя стравы (супы, булёны) тут не вельмі папулярныя. Зрэшты, у некаторых карчмах можна замовіць булён ці суп-пюрэ. Самым танным і будзённым лічыцца фасолевы суп - "фасолада". Папулярная сачавічная поліўкі - "факес". Грэкі з вялікім задавальненнем ядуць рысавы суп на курыным булёне з ўзбітым яйкам і цытрынавым сокам - "котосупа мэ авголемоно". Таксама рэкамендуем Вам паспрабаваць ялавічны суп - "ўрасці". Традыцыйны гарачы напой грэкаў - моцны духмяны кава па-ўсходняму. Рыхтуюць кава без дабавак, піць яго прынята невялікімі глоткамі, запіваючы халоднай вадой. Можна замовіць кавы "вары Глік" - моцны і салодкі, "мэтра" - менш моцны і з меншай колькасцю цукру, "скето" - сярэдняй крэпасці і без цукру. Туры ў Грэцыю - гэта сапраўды смачна і выгадна. Туры ў Грэцыю падораць Вам вялікая разнастайнасць страў з рыбы і іншых насельнікаў мора: кальмараў, крэветак, крабаў, мідый, амараў, вустрыц і інш. Смажанае або запечаную рыбу падаюць з смачнай падлівай з аліўкавага алею з цытрынавым сокам. Па грэчаскіх звычаям наведвальнік карчмы мае права зайсці на кухню і выбраць рыбу ці іншы прадукт, які затым прыгатуюць для яго менавіта так, як ён пажадае. Дары мора з асаблівым размахам звычайна рыхтуюць у спецыяльных рыбных карчмах - "псаротавэрна", большасць з якіх знаходзіцца на марскім узбярэжжы. Як правіла, у карчмах пануе нязмушаная атмасфера. Тут п'юць піва ці лёгкае віно, часцей за ўсё знакамітую Рэцынам (віно, настоеныя на смале іглічных дрэў), якую можна разбавіць кока-колай, і, вядома, грэцкую анісавая гарэлку - "сувязе". Туры ў Грэцыю - гэта экзатычная мясцовая кухня.

Гатэль:
(Інфармацыя на 2015 год распрацоўваецца турыстычнымі кампаніямі. Прадстаўлена інфармацыя за 2014)

     

Гатэль: Macedonian Sun Hotel 3*

Курорт: Каліфея

 

Гатэль: Loutrouvia Hotel  2*

Курорт: Корфу

 

Гатэль: Olympus hotel 3*

Курорт: Паралія Кацярыні

 

Адпачынак у Італіі

Адпачынак у Італіі: Італія ... Дух захоплівае кожны раз, як чуеш гэтае слова, а пабываўшы на гэтым незвычайным паўвостраве хоць раз, назаўжды запомніш чароўную атмасферу старажытнай гісторыі, архітэктуры, бясконца здзіўляць сваімі шэдэўрамі, вабныя водары найсмачнай піцы і далікатнага спагецці, вясёлыя гутаркі з прыязнымі і тэмпераментная італьянцамі. І гэты не поўны спіс усяго таго, чым вабіць і ўтрымлівае адпачынак у Італіі. Адпачынак у Італіі настолькі вялікі, што наўрад ці магчыма толькі раз пабываўшы і спазнаць ўсе яе прыгажосці. Туры ў Італію - гэта паглыбленьне ў атмасферу самых знакамітых славутасцяў і магчымасць атрымаць асалоду ад мяккім кліматам і чароўнай прыродай. Адпачынак у Італіі выдатны ў любы сезон. Туры ў Італію - гэта паглыбленьне ў атмасферу знакамітых славутасцяў і асалоду мяккім міжземнаморскім кліматам і чароўнай прыродай. Туры ў Італію - гэта падарожжа ў казку.

Размяшчэнне: Італія размешчана на поўдні Еўропы, у цэнтральнай частцы Міжземнамор'я. Тэрыторыя краіны ўключае Апенінскі п-ов, буйныя астравы (Сіцылія і Сардзінія) і шматлікія дробныя астравы (Эгадские, Липарские, Тасканскі архіпелаг і інш.) Плошча 301 тыс. Кв.км. На поўначы, у мацерыковай часткі, мяжуе з Францыяй, Швейцарыяй, Аўстрыяй, Славеніяй. Берага Італіі абмываюць 5 мораў: на захадзе - Лігурыйскае і Тырэнскае, на ўсходзе - Адрыятычнае, на поўдні Іанічнага і Міжземнае. Большую частку Італіі займаюць горы. На тэрыторыі Італіі знаходзяцца 2 дзеючых вулкана - Везувій і Этна. Наяўнасць пяці мораў робяць краіну вельмі папулярнай сярод турыстаў, якія актыўна заказваюць туры на моры. Адпачынак у Італіі лічыцца класічным турыстычным маршрутам, бо тут ёсць абсалютна ўсё. Кожны раз у адпачынак у Італіі - гэта новыя і незабыўныя ўражаннямі.

Кухня: Вядома ж, усе ведаюць «аснову асноў» італьянскай кухні - гэта макароны. Шматлікія вырабы з цеста пад агульнай назвай «паста» будуць прапанаваны вам абсалютна паўсюдна, бо менавіта «паста» - сапраўдны культ ўсёй кухні Італіі. Усе разнавіднасці соусаў нават і ня запомніш, бо іх больш за 10 тысяч: традыцыйныя варыянты з сырам, мясам, грыбамі, дарамі мора і таматамі, ці ж незвычайныя варыяцыі з ананасамі, півам і чорнай ікрой. Ды і начынне можа быць практычна любы: тварогавай, мясной, з грыбамі, шпінатам або нават з гарбузом.
Гэтак жа папулярнае і любімае італьянскае страва - гэта піца. Траттории (закусачныя) і піцэрыі распаўсюджаныя паўсюль і ўяўляюць сабой тыповыя сямейныя установы.
«Лажанне», ці як яе называюць «Пастиччо ды лажанне», таксама вельмі ўшанаваная у Італіі - гэта сытная запяканка з шырокіх палос тэсту таго ж віду, што выкарыстоўваюць для локшыны, з даданнем таматавай падліўкі, мяса і сыру. Акрамя таго, абавязкова варта паспрабаваць «Каннелони» - трубачкі са шпінатам, сырам і яйкамі, вяндлінай і іншымі найсмачнымі начынкамі.
Не варта забываць і пра вырабы з морапрадуктаў, мясных стравах, сыры "Моцарелла", а ўжо ў падрыхтоўцы марожанага і кава італьянцам наогул няма роўных. Італьянскія віна так жа добрыя, бо яны вядомыя яшчэ з часоў антычнасці.


Гатэль:

(Інфармацыя на 2015 год распрацоўваецца турыстычнымі кампаніямі. Прадстаўлена інфармацыя за 2014)

   
 

Гатэль: Camping Village Onda 4*

Курорт: Лацыо